Ugrás a tartalomra

Jó hangulatban telt az ének-zenei tábor

2024. július 19. péntek
Baksáné Szabó Anikó és Zsoldos Mónika, a Budafok-tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ két munkatársa június utolsó hetében ének-zenei tábort szervezett kerületi gyerekek részére.
Jó hangulatban telt az ének-zenei tábor

Tizennyolc iskolás- (főként alsó tagozatos) és egy óvodáskorú gyerek vett részt a programon. A tábornak a Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központ adott helyet, ahol a személyi és a tárgyi feltételek is maximálisan biztosítottak voltak.

A táborozók között sajátos nevelési igényű (autizmus spektrum zavarral küzdő, kevert specifikus zavaros, beszédfogyatékos) és BTMN-es tanulók is voltak (9 fő). A főszerep a zenéé volt. A diákok elhozhatták a hangszerüket (fuvola, hegedű), és a helyszínen egy zongora is rendelkezésre állt, hogy bemutathassák tehetségüket. A közös éneklés, a próbák fejlesztő mivolta nagy hatással volt a gyerekekre. A hét utolsó napján koncertet szerveztünk a szülőknek, ami nagyon színvonalasra sikeredett, élmény volt mindenkinek.

A hét során minden napot közösségfejlesztő játékokkal indítottunk, és záró beszélgetéssel fejeztünk be. Ezek a helyreállító tevékenységek lehetőséget biztosítottak arra, hogy a gyerekek igény szerint elmondják, miből érkeztek, s milyen élményekkel gazdagodtak a nap során. A próbák, gyakorlás mellett kézműveskedtünk, és játszótérre is eljutottunk. Fogyatékosságügyi tanácsadóink szemléletformáló játékokkal színesítették a hetet.

Jó hangulatban, kellemes légkörben telt el a hét. Sok élménnyel, tapasztalással gazdagodhattak gyerekek és felnőttek egyaránt. A szülők visszajelzéseiből – a sok pozitív megerősítés mellett – kiderült, hogy több olyan „kis zenész” is sok élménnyel gazdagodott, akiket már több táborból utasítottak el sajátos viselkedésük miatt.